Ajankohtaista

Lämpimästi tervetuloa!

Tämä vuosi on monella tapaa erityinen vuosi.

Suomi julistautui itsenäiseksi 100 vuotta sitten. Suomi oli Venäjän ja Iso-Britannian ohella ainoita sotaan osallistuvia maita, joita ei toisen maailmansodan aikana miehitetty.

Vaasan Marssi hyväksyttiin 20 vuotta sitten IML-kävelytapahtumien joukkoon. Tapahtuma järjestetään vapaaehtoisvoimin. Tänä vuonna tapahtuma on myös ns. IML & IVV Cup tapahtuma (http://imlwalking.org/downloads/IML%20&%20IVV%20Cup%20Rules.pdf).

Tämän lisäksi järjestetään sekä Helsingissä että Vaasassa ylimääräisiä IVV-kävelyjä Vaasan Marssia edeltävällä viikolla, joka on samalla Liettuan IML-tapahtuman (Jurbarkas, www.pza.lt) jälkeinen viikko.

Kävelijöillä, jotka osallistuvat näihin kävelyihin, on mahdollisuus saada aivan uusi ainutlaatuinen IVV-leima kävelypassiinsa.

Helsingin seudulla tiistaina 8.8.2017 ja keskiviikkona 9.8.2017 yhdistyksen Helsingissä asuvien jäsentemme järjestämät maksuttomat kävelyt suuntaavat mielenkiintoisin kohteisiin eri puolilla Helsinkiä. Tiistaina ja keskiviikkona tutustutaan keskustan tärkeisiin nähtävyyksiin joko opastettuna tai omin päin kartan ja esitteen avulla. Pituus noin 10 km ja kesto 3-4 tuntia. Keskiviikkona on lisäksi noin 14 km:n opastettu kävely seurailee lähinnä meren rantoja. Lähdöt molempina päivinä klo 09.30 Helsingin päärautatieaseman Kaivokadun puoleisen oven vierestä. Muutkin suomalaiset kuin Vaasan Marssiin osallistujat ovat tervetulleita mukaan. Ilmoita osallistumisesta mielellään etukäteen sähköpostiosoitteisiin yrjo.saraste(at)kolumbus.fi ja sirkka.simontschuk(at)gmail.com.

Vaasan seudulla keskiviikkona 9.8.2017 ja torstaina 10.8.2017 yhdessä Vaasan Ladun ja vähäkyröläisten kanssa järjestettäviin kävelyihin on bussikuljetukset (lähtö klo 13 kaupungintalon edestä), kuljetuksesta peritään 10 euroa. Keskiviikkona tutustutaan Pilvilammen maastoon ja mm. Vaasan kaupungin vesihuoltoon (12 km). Torstaina samoillaan Kyrönjoen rantamaisemissa ja tutustutaan Vähänkyrön historiaan ja kulttuuriin (10 km). Ilmoita osallistumisesta etukäteen sähköpostiosoitteisiin helena.kyrolainen(at)netikka.fi ja margareta.blomfeldt(at)agrolink.fi. Paikkoja on rajoitetusti.

Jokaiselle kävelijälle, joka ko. viikon aikana kävelee IVV-kävelyjä 100 km, luovutetaan erikoisdiplomi Suomen 100-vuotisen historian kunniaksi.

Juhlistaaksemme Suomen 100-vuotista historiaa tarjoamme veteraaneille, lotille sekä heidän puolisoilleen maksuttoman osallistumisen Vaasan Marssiin. Lisäksi perjantaina 11.8. klo 11 Vapauden patsaalla Vaasan torilla järjestetään ohjelmallinen vastaanottotilaisuus, jota jatketaan vielä kahvituksella Edvininpolulla. Kysy lisätietoja: helena.kyrolainen(at)netikka.fi.

Vältämme kertakäyttökulttuuria – ota oma juomamuki mukaan. Myynnissä ja vuokrattavissa mukeja.

Yhteismajoitus: Merenkurkun koulu, osoite: Kirkkopuistikko 33, puh. 040-848 3130

Saaristoretkelle lähtijä: Seuraa säätietoja! Sateiden jälkeen reitillä voi olla vettä runsaastikin. Ilmoita mahdollisista ruoka-allergioista yms. etukäteen.

 

Tervetuloa

Tervetuloa