Tapahtumatiedot
Vuotta 2020 koskevat tapahtumatiedot tässä liitteessä

Vaasan Marssi

Merkityt kävelyreitit vaihtelevat päivittäin ja huoltoa on saatavilla tasaisin välein (juomista sekä pientä syötävää).

Toivomme, että henkilöt, joilla on oikeus käyttää uniformua, käyttävät sitä tapahtumassamme.

Jokainen kävelijä osallistuu tapahtumaan omalla vastuullaan.

Perjantaina on valittavana kaksi reittiä (10 ja 21 km), joille lähdetään Kauppatorilta klo 11.00-12.00. Valittavana on myös luonnonperintöalueelle (UNESCO) suuntautuva saaristoretki (10 km ja 20 km), joka kulkee paikoin vaativassa maastossa, ks. kuva. Retkelle lähdetään aikaisin aamulla kaupungintalon edestä (lähtöaika annetaan torstaina rekisteröinti-pisteessä). Retkeen kuuluu opastus, bussimatka sekä saaristolaisruokailu (kalakeitto). Retkestä peritään erillinen maksu (perusmaksun lisäksi). Saaristoretkelle tulee ilmoittautua viimeistään 27.7.

Archipelago_photo

Lauantaina ja sunnuntaina on valittavana neljä eripituista kaupungin kauppatorilta lähtevää reittiä: 10 ja 21 km (lähtöajat lauantaina 9.30-10.00 ja sunnuntaina klo 8.00-10.00). Lauantaina bussikuljetus kauppatorilta 30 km:n ja 42 km:n lähtöön klo 5:30-6:30. Sunnuntaina 30 km lähtöaika on klo 7.30-8.00 ja 42 km lähtöaika klo 5.30-6.00).

Rekisteröityminen

Rekisteröitymispiste Rewell Centerissä (1. kerros), keskustan kauppakeskuksessa, auki tapahtumaviikolla keskiviikkona klo 12-19, torstaina 10-22.30, perjantaina klo 9-17 ja lauantaina klo 9-11. Nouda kävelypassisi ja ohjeet rekisteröintipisteestä sen aukio-oloaikoina, muina aikoina kävelyn lähtöpaikalta.

Avajaiset

Avajaisjuhlallisuudet järjestetään torstai-iltana. Lippukulkue lähtee Kasarminkadulta, läheltä ortodoksista kirkkoa, klo 17:40. Kaikki kävelijät ja myös yleisö voivat kävellä oman maansa lipun perässä. Torstai-iltana on myös ’Taiteiden yö’ eli ohjelmaa on tarjolla yötä myöten.

Maalialue, mitalit, diplomi

Maalialue on Sotilaskodilla, jossa on päivittäin tarjoilua ja ohjelmaa sekä kävelijöille että yleisölle. Loppujuhlallisuudet, jolloin jaetaan mitalit ja todistukset, alkavat sunnuntaina klo 15.

Vaasan Marssi kartta

Vaasan Marssi on hyväksytty Suomen edustajaksi kansainvälisen kävelyjärjestön (International Walking Association, IML) tapahtumarenkaaseen. Tapahtumalla on sekä IML- että IVV-oikeudet, mikä tarkoittaa sitä, että kävelijä voi lunastaa itselleen kävelypassin ja ryhtyä keräämään kävelyleimoja eri tapahtumista (ks. www.imlwalking.org ja www.ivv-web.org).

Kolmen päivän IML-kävelystä saa leiman IML-passiin, kun on kävellyt joka päivä vähintään 20 km (yli 70-vuotiaat joka päivä vähintään 10 km).

Vaasan Marssilla on oma uniikki maan kohoamisrannikkoa kuvaava mitali. Sen saa, kun on tapahtuman jokaisena päivänä kävellyt vähintään 20 km (yli 70-vuotiaat ja alle 10-vuotiaat 10 km). Osallistuessaan toista, kolmatta, neljättä jne. kertaa, annetaan osallistumiskertaa osoittava numero kiinnitettäväksi mitalinauhaan.

Mikäli aikuinen kävelee alle 10-vuotiaan lapsen tai apua tarvitsevan kanssa, hän on oikeutettu IML-leimaan ja Vaasan Marssi-mitaliin tai -numeroon, vaikka hän kävelee vain 10 km päivässä.

Kaikki osallistujat ovat oikeutettuja myös omaan Vaasan Marssin diplomiin.

 

Tietopaketti (pdf)